Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με το πετρέλαιο να «μονοπωλεί» για ακόμη μία φορά το επενδυτικό ενδιαφέρον και να παρασέρνει τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,84% στις 4.624 μονάδες ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,58% στις 10.666 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,46% στις 364,58 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ήταν «κλειστός» σήμερα, λόγω των εορταστικών ημερών.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε εκ νέου το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου καταγράφει πτώση άνω του 3% , υποχωρώντας στα 36,83 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι απώλειες αποδίδονται στην αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού - τη μεγαλύτερη από τις αρχές Οκτωβρίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της πορτογαλικής Altice έκλεισε πτωτικά κατά 1% παρά την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ποδοσφαιρικής ομάδας «Porto» έως το 2018.

Στον αντίποδα, άνοδο 2% σημείωσε η Monte dei Paschi di Siena, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν την πώληση «κόκκινων» δανείων 1 δισ. ευρώ.

Οι θετικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας ώθησαν στο 2,5% και τη μετοχή της Banca Pop Milano.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιεί το συνδικάτο αεροπόρων της Air France, Alter Union, αντιδρώντας στις κυρώσεις της γαλλικής εταιρείας εναντίον δύο πιλότων που έλαβαν μέρος στον προπηλακισμό των επικεφαλής της διοίκησης, τον περασμένο Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα, την πώληση «κόκκινων» δανείων, συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, στην Epicuro SPV ανακοίνωσε η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της. Τα περισσότερα εξ αυτών έγιναν μη εξυπηρετήσιμα πριν το 2009, ενώ ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 18.000.

Από την πώληση των δανείων δεν αναμένεται να προκύψει άμεσος αντίκτυπος στην κερδοφορία της τράπεζας καθώς στόχος της συμφωνίας συνιστά ο εξορθολογισμός των περιουσιακών στοιχείων και η ελαχιστοποίηση του κινδύνου έκθεσης σε νέες προκλήσεις.

Τον Ιούνιο, η Monte dei Paschi πούλησε μη εξυπηρετούμενα δάνεια 1,3 δισ. ευρώ στην Cerberus Capital και στην Βanca Ifis. Σημειώνεται ότι η Epicuro SPV υποστηρίζεται από διάφορες θυγατρικές της Deutsche Bank.

Το μετοχικό κεφάλαιο που διαθέτει στην κινεζική τράπεζα Hua Xia αποφάσισε να πωλήσει η Deutsche Bank, αποκομίζοντας όφελος έως και 25,7 δισ. γουάν. Συγκεκριμένα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε τη μεταβίβαση του 19,99% της Hua Xia στην PICC Property and Casualty έναντι 23 - 25,7 δισ. γουάν - ανάλογα με την συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ - γουάν.

Εάν η συναλλαγή γίνει αποδεκτή από τις εποπτικές αρχές, η Deutsche Bank εκτιμά ότι θα έχει θετικό χρηματοδοτικό αντίκτυπο, καθώς θα βελτιώσει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 30 - 40 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται ότι η γερμανική τράπεζα «εισέβαλε» στο μετοχικό κεφάλαιο της Hua Xia το 2006, ενώ το 2008 και το 2011 αύξησε το μερίδιο της στο 19,99%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ