Σε ανοδική πορεία οι ευρωπαϊκές μετοχές

evrwpaikes agores

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τουλάχιστον έτους, εν μέρει χάρη στα κέρδη που καταγράφουν οι μετοχές της εταιρίας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Ericsson και του ομίλου προϊόντων πολυτελείας LVMH.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, που την Παρασκευή σημείωσε πτώση κατά 2,8% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Δεκεμβρίου 2014, σημείωνε άνοδο 0,9%.

Ο δείκτης Euro STOXX 50 ενισχυόταν κατά 0,7% ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραφε άνοδο κατά 0,6%.

Άνοδο 2,9% κατέγραφε η μετοχή της Ericsson μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε ‘buy’ από την Nordea Markets, ενώ αντίστοιχη αναβάθμιση από την Goldman Sachs για την LVMH οδηγούσε τη μετοχή της εταιρίας προϊόντων πολυτελείας σε κέρδη 1,4%.

Κάποιοι χρηματιστές διατηρούν επιφυλακτική στάση σε σχέση με την ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς, με τις τιμές πετρελαίου να έχουν υποχωρήσει σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2003 καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύξηση των ιρανικών εξαγωγών μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος της χώρας το

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ