Σε 2-3 χρόνια θα επιστρέψει στην κανονικότητα το τραπεζικό σύστημα

katselh louka 2

H πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της εισήγησης της στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής υποστήριξε ότι σε 2 με 3 χρόνια θα επανέλθει η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Η ίδια εκτίμησε ότι για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να επανακατατεθούν οι καταθέσεις θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις όπως είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η άρση των capital control και η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί «εθνικό στόχο» η διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά και τόνισε ότι η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνέβαλε στην «θωράκιση» του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί ένα πρώτο βήμα επανάκτησης της εμπιστοσύνης των τραπεζών. «Από τα τελευταία 6 χρόνια, δηλαδή από 1/1/2010 οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 114 δις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ