Πρόταση ΔΝΤ: Να μην πληρώνει τόκους και κεφάλαιο η Ελλάδα μέχρι το 2040

dnt 1

Λύση εκ βάθρων φαίνεται να πρότεινε το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με δημοσίευμα της  Wall Street Journal.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, η πρόταση του Ταμείου περιλαμβάνει λύσεις, όπως η μη πληρωμή κεφαλαίου και τόκων (περίοδο χάριτος) έως το 2040, μεταφορές των λήξεων για την περίοδο 2040-2080, αλλά και σταθεροποίηση επιτοκίων στο 1,5% του ΑΕΠ για 30-40 χρόνια.

Oυσιαστικά το ΔΝΤ προτείνει η Ελλάδα να μην πληρώνει τόκους ή κεφάλαιο προς την ευρωζώνη μέχρι το 2040, αναφέρουν πηγές του Ταμείου που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Οι προτάσεις του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα μ’ αυτές, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του χρέους διατηρείται κάτω του 15% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι, με προεξέχοντες τους Γερμανούς, εμφανίζονται απρόθυμοι στην παραχώρηση τόσο μεγάλης κλίμακας διευκολύνσεων, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολες τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος.

Οι πηγές αναφέρουν ακόμη ότι οι θέσεις του ΔΝΤ και της ευρωζώνης για το χρέος είναι πολύ μακριά, και ότι χρειάζεται συμφωνία για να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ