Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να κλείσουν τα προαπαιτούμενα - Υπάρχουν εκκρεμότητες

Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να κλείσουν τα προαπαιτούμενα - Υπάρχουν εκκρεμότητες

Θέμα εκκρεμοτήτων στην εκπλήρωση και των 140 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θέτει με επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οπως αναφέρει, τα προαπαιτούμενα για την καταβολή του επόμενου πακέτου δόσεων πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να συνταχθεί νέα έκθεση προόδου από την Κομισιόν.

Η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της δεύτερης έκθεσης προόδου και την πληρωμή του επόμενου τμήματος του δανείου από τον ESM, σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να οριστικοποιήσει τα υπόλοιπα θέματα, έτσι ώστε η Επιτροπή να συντάξει μια τελική έκθεση προόδου. Θα υπάρξει παράλληλα και μια πρόταση για το ύψος και τον σχεδιασμό της επόμενης δόσης.

Για το χρέος

Αναφορικά με το χρέος και το ΔΝΤ λέει ότι τον Μάιο του 2016 εντοπίστηκαν πιθανά μέτρα χρέους που μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη λήξη του προγράμματος, μετά την πλήρη εφαρμογή, ώστε να κρατηθούν οι ετήσιες δαπάνες της χώρας σε αποδεκτά επίπεδα.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο Μοσκοβισί

Για απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων πριν διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους έκανε λόγο χθες και ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί τελική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για το ευρωπαϊκό εξάμηνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα πάνω από 140 «φιλόδοξα» προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και τόνισε ότι βρισκόμαστε στο «σωστό δρόμο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ