Προειδοποιεί για κλείσιμο χρηματιστηριακών ο ΣΕΔΥΚΑ

xrhmatistirakes etairies

Την αντίθεσή του στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ) και προειδοποιεί για κλείσιμο χρηματιστηριακών επιχειρήσεων. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Δεν είναι δυνατό με δεδομένη την κατάσταση που επήλθε στην Ελληνική Οικονομία λόγω των capital controls και της απανωτής αύξησης της φορολογίας να κλείνουν κάθε μέρα δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη τη Χώρα και να προχωρά το Υπουργείο σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας χάνει συνεχώς έδαφος με αποτέλεσμα, όλοι οι επιχειρηματίες να αναζητούν λύσεις σε γειτονικές χώρες με μικρότερο κόστος λειτουργίας.

Αντί λοιπόν να αυξηθούν τα κίνητρα για να παραμείνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Χώρα, δημιουργούνται αντικίνητρα ούτως ώστε να τονώνεται συνεχώς η ιδέα για φυγή των επιχειρήσεων προς το εξωτερικό.

Ειδικά στο χρηματιστηριακό Κλάδο που μας αφορά, το σύνολο των χρηματιστηριακών επιχειρήσεων στη Χώρα λειτουργεί χαμηλότερα από το "νεκρό σημείο” και οδηγείται μαθηματικά στο κλείσιμο και την παύση εργασιών τους. Σημειώνουμε πως ο Κλάδος μας είναι ίσως ο μόνος που δε δούλεψε καθόλου για 5 περίπου εβδομάδες και παρουσίασε μηδενικά έσοδα λόγω του κλεισίματος των τραπεζών.

Αντί λοιπόν να βοηθηθεί ο Κλάδος αυτός με την έκδοση κάποιας Υπουργικής Απόφασης, η οποία να ρυθμίζει τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο γενικότερα μέσω μεγαλυτέρου αριθμού δόσεων, έρχεται ο Νομοθέτης να αυξήσει περαιτέρω τις ασφαλιστικές εισφορές. Η ευθύνη του Δημοσίου για την παύση εργασιών μας και η αχρήστευση αρκετών επενδυτικών εργαλείων λόγω των capital controls είναι μεγάλη και η Κυβέρνηση θα πρέπει αντισταθμιστικά να δημιουργήσει εργαλεία αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Θεωρούμε πως τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, αλλά δυστυχώς δεν εισπράττουμε από την παρούσα Κυβέρνηση κάτι τέτοιο καθότι το υπουργικό γραφείο του Υπουργού Οικονομικών αρνείται να μας ορίσει συνάντηση εδώ και αρκετούς μήνες.
Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο να μας ακούσει, να οριστεί μεταξύ μας συνάντηση και να συζητηθούν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για να βρεθεί μία λύση".

Πηγή: capital.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ