Περικοπή των επικουρικών άνω των 170 ευρώ-"Ψαλιδίζεται" το εφάπαξ

suntaxiouxoi trapeza

To κυβερνητικό επιτελείο κάνει την ύστατη διαπραγματευτική προσπάθεια για να κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση. Συγκεκριμένα στο Ασφαλιστικό προσπαθεί να πετύχει να μην μειωθούν "οριζόντια" οι συντάξεις.

Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων είναι επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης για την κατώτατη σύνταξη, και το μέρισμα του Δημοσίου είναι ακόμα κύρια ζητήματα στην διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, για τις εισφορές όλα δείχνουν ότι θα αυξηθούν κατά 1% και όχι κατά 1,5% κάτι που σημαίνει ότι η μείωση που θα επέλθει στα έσοδα θα είναι της τάξης των 28 εκατ. ευρώ δηλαδή από τα 600 εκατομμύρια στα 320 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η αύξηση του 1% στις εισφορές σημαίνει ότι θα μπουν στο στόχαστρο οι επικουρικές από τα 170 ευρώ και πάνω.

Μειώσεις θα επέλθουν και στα εφάπαξ τα οποία με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού θα μειωθούν κατά 5%, ενώ αντιμέτωποι με αλλαγές θα έρθουν και περίπου 415.000 συνταξιούχοι που παίρνουν τρεις ή και περισσότερες συντάξεις μια και με το νέο υπολογισμό μπαίνει πλαφόν στο εισόδημα το οποίο μπορεί να πέσει στα 2.500 ευρώ ή ακόμη και στα 2.000 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά στο μέρισμα το Δημοσίου αναμένεται να μειωθεί κατά 30%, ενώ οι δανειστές ασκούν πιέσεις και στο ζήτημα της εθνικής σύνταξης ζητώντας να μειωθεί κάτω από τα 384 ευρώ. Παράλληλα απαιτούν να δίνεται μετά τα 20 έτη και όχι στα 15 που ισχύει σήμερα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ