Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές ελάφρυνσης χρέους των φτωχότερων χωρών

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές ελάφρυνσης χρέους των φτωχότερων χωρών

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας εξέφρασε χθες (τοπική ώρα) την πεποίθηση ότι θα υπάρξει πρόοδος στην έκκληση που απευθύνει από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για προσωρινό ‘πάγωμα’ στις επίσημες διμερείς πληρωμές χρέους από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Ο Μάλπας δήλωσε ότι η πρόταση θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα από τους οικονομικούς αξιωματούχους των οικονομιών της Ομάδας των 7 (G7) και της Ομάδας των 20 και ότι αναμένει μια «ευρεία επικύρωση» από την 25μελή κοινή Επιτροπή Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ όταν συνεδριάσει την Παρασκευή.

«Οι φτωχοί του κόσμου προσβλέπουν στη διεθνή κοινότητα για να επιδείξει αποφασιστική ηγεσία στην ελάφρυνση του χρέους, και είμαι βέβαιος για τη διαδικασία αυτή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο LinkedIn.

Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ απηύθυναν αρχικά το αίτημά τους για ελάφρυνση χρέους στις 25 Μαρτίου. Η πρωτοβουλία κέρδισε σημαντική στήριξη την περασμένη εβδομάδα από οργανισμούς και φορείς, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Η πρόταση καλεί την Κίνα και άλλους μεγάλους πιστωτές να αναστείλουν τις πληρωμές χρέους από τις χώρες του Διεθνούς Οργανισμού Ανάπτυξης (IDA) από την 1η Μαΐου, αποδεσμεύοντας για αυτές πόρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού. Στις χώρες του IDA ζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού του πλανήτη και τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS