Όργιο φοροδιαφυγής με αδήλωτα διαμερίσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά

akinita katoikia

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή εντοπίζουν μεσιτικά γραφεία σε περιπτώσεις διαμερισμάτων στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, αλλά και σε παραθεριστικές περιοχές, που νοικιάζονται – χωρίς να δηλώνονται – σε τουρίστες, Ελληνες και (κυρίως) ξένους.

Συγκεκεριμένα, όπως αναφέρουν, μεγάλο ποσοστό των ιδιοκτητών που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών διαμοιρασμού ακινήτων, «ξεχνούν» να δηλώσουν τις σχετικές συμβάσεις. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μίσθωση πρέπει να καταχωρείται υποχρεωτικά στο Taxis. Όταν όμως ο μισθωτής είναι κάποιος ξένος υπήκοος, ο οποίος δεν πρόκειται να δηλώσει την σχετική δαπάνη στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσει η εφορία να προβεί σε διασταυρώσεις των στοιχείων, είναι πολύ ευκολότερο για τον ιδιοκτήτη να δηλώσει π.χ. μια – δύο μισθώσεις από τις 30 που μπορεί να πραγματοποιήσουν σε ένα έτος.
Ως εκ τούτου, από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των σχετικών διαδικτυακών πλατφορμών, που έχουν στη διάθεσή τους όλες τις συναλλαγές, δεδομένου ότι η πληρωμή τους γίνεται με την μορφή προμήθειας για κάθε ενοικίαση που πραγματοποιείται.

Πάντως, από τα έως τώρα αποτελέσματα δεν προκύπτει ...αγαστή συνεργασία σε αυτό το μέτωπο. Εννοείται ότι μεγαλύτερης έκτασης φοροδιαφυγή λαμβάνει χώρα στα νησιά, όπου ενοικιάζονται, χωρίς να δηλώνονται, πολυτελείς βίλες, έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ