On line διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis - Πότε εφαρμόζεται το μέτρο

On line διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis - Πότε εφαρμόζεται το μέτρο

Η ενημέρωση των φορέων της αγοράς για το σχεδιασμό της ΑΑΔΕ σχετικά με την online διασύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με το TAXIS και την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων, myDATA, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με τους προέδρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Γιώργο Καρανίκα και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργο Καββαθά.

Ο κ. Πιτσιλής και τα στελέχη της ΑΑΔΕ, στη συνέχεια, κατέγραψαν τις παρατηρήσεις των προέδρων σχετικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, ώστε να εφαρμοστεί ομοιόμορφα και χωρίς προβλήματα.

Η ψηφιοποίηση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια ψηφιακή στρατηγική και έναν οδικό χάρτη για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς τους φορολογούμενους, να τους βοηθήσουμε να γίνουν πιο συνεπείς, αλλά και για να αυξήσουμε την απόδοση των ελέγχων μας, ώστε να διασφαλιστούν όροι θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού.»

» Ακολουθώντας το σχέδιό μας, κάθε χρόνο καταφέρνουμε να ψηφιοποιήσουμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο, όμως, έργο μας είναι η ψηφιοποίηση των λογιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Είναι ένα έργο με τρία μέρη που περιλαμβάνει:

– Ηλεκτρονικά βιβλία (myData)
– Ηλεκτρονική τιμολόγηση
– Online ταμειακές μηχανές»

Εντός του 2020 θα έχει υλοποιηθεί το έργο

«Στόχος μας είναι να έχουν ξεκινήσει και τα τρία εντός του 2020, έτσι ώστε όλοι να εκπαιδευτούν στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, γι’ αυτό και σήμερα συζητήσαμε και τεχνικά θέματα για την ομαλή προσαρμογή των επιχειρήσεων στο νέο σύστημα» πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής.

«Ειδικά για τις ταμειακές, στόχος είναι η online διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο και ανά συναλλαγή (one by one) να εκκινήσει την 1η Ιουνίου του 2020. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που οι φορείς της αγοράς συμμερίστηκαν την ανάγκη επίσπευσης του έργου αυτού, με σκοπό όλοι μαζί να προστατεύσουμε το υγιές επιχειρείν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό της φοροδιαφυγής.» επισήμανε ο κ. Πιτσιλής και πρόσθεσε:

«Όπως κάνουμε από την πρώτη στιγμή ίδρυσης της ΑΑΔΕ, είμαστε σε online επικοινωνία και διαβούλευση με το επιχειρείν και τους εκπροσώπους του, ακούμε τη γνώμη και τις παρατηρήσεις τους, ώστε και αυτή η πρωτοβουλία μας να εφαρμοστεί με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Στηρίζουμε την οικονομία, προασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, υπηρετούμε την κοινωνία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS