Οι δανειστές παγώνουν τα μέτρα για το χρέος λόγω των εξαγγελιών Τσίπρα

soible daiselbloum 750Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις παροχές (επίδομα σε συνταξιούχους και μέτρα για τη νησιωτική πολιτική) υπήρξαν αντιδράσεις από Βρυξέλλες και Γερμανία. Σήμερα όμως οι αντιδράσεις έγιναν επίσημες. Ταυτόχρονα το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, η Κομισιόν και ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξαν επίσημα πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία και ότι θα παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ντάισελμπλουμ: Οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία
Σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε: Οι θεσμοί κατέληξαν πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία.
Ορισμένα μέλη βλέπουν πως δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Αναμένουμε την ολοκληρωμένη έκθεση των Θεσμών τον Ιανουάριο.

Βόμβα από ESM: Αναστέλλει προσωρινά την απόφαση για το ελληνικό χρέος λόγω εξαγγελιών
Στον πάγο βάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) τις αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αφορούν το ελληνικό χρέος λόγω παροχών Τσίπρα.

«Ο ESM ανέστειλε προσωρινά την απόφαση για το ελληνικό χρέος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Η διοίκηση του ESM έβαλε προσωρινά "στον πάγο" τις αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για κοινωνικές παροχές, αναφέρει σε e-mail του εκπρόσωπος του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι για να τεθούν σε εφαρμογή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού "φορτίου" χρέους, απαιτείται επίσημη απόφαση από τις διοικήσεις των EFSF και ESM.

Για την ώρα οι οργανισμοί εξετάζουν τη πιθανή επίδραση των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις δεσμεύσεις και στους στόχους που ορίζονται από το πρόγραμμα του ESM.

Πυρά και από την Κομισιον
Εν αναμονή της αξιολόγησης των θεσμών για το κατά πόσο τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα είναι συμβατά με τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τελούν οι Βρυξέλλες. Ερωτηθείσα σχετικά, με τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ότι το εν λόγω πόρισμα των θεσμών είναι απαραίτητο ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές υποθέσεις, επανέλαβε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού «συζητούνται και αξιολογούνται» στο πλαίσιο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας πως η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προχωράει με βάση τους κανόνες του ESM.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ