Ο χριστουγεννιάτικος «γολγοθάς» των φορολογούμενων: Τι πρέπει να πληρώσουν και πόσα

Ο χριστουγεννιάτικος «γολγοθάς» των φορολογούμενων: Τι πρέπει να πληρώσουν και πόσα

«Τσουχτεροί» σαν το κρύο είναι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τον Δεκέμβριο.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2019, τη δόση του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ Νοεμβρίου, αλλά και τη μηνιαία δόση ρύθμισης οφειλών.

Οι φόροι

Αναλυτικότερα, τις τελευταίες ημέρες του 2019 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις ακόλουθες φορολογικές υποχρεώσεις:

Τέλη κυκλοφορίας του 2020: Οι κάτοχοι οχημάτων για να μην βρεθούν από την Πρωτοχρονιά αντιμέτωποι με τα τσουχτερά πρόστιμα, που ανέρχονται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας κυμαίνονται:

– Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

– Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005.

– Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από 1 Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%. Η πλήρης εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2019 θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου 2020.

Δόση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών: Πολλοί φορολογούμενοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο θα πρέπει να εξοφλήσουν μία ακόμη μηνιαία δόση των ρυθμίσεών τους στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η εξέλιξη των εσόδων θα κρίνει και το ύψος του φετινού μερίσματος, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό.

Τις προσεχείς μέρες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχει και τα οριστικά στοιχεία του Νοεμβρίου, μήνα κατά τον οποίο οι φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρους 1,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πολλά από τα 200.000 νοικοκυριά που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τα Χριστούγεννα θα το διοχετεύσουν για την πληρωμή των προαναφερομένων φόρων και ρυθμίσεων, κάτι που συνέβη και με το κοινωνικό μέρισμα των προηγούμενων δύο ετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS