Ντράγκι: Aν διατηρήσουμε στάση αναμονής ως δράση για τον πληθωρισμό θα κινδυνεύσουμε

dragi mario 740

Οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό είναι μεγαλύτεροι αν δράσουμε πολύ αργά σε σχέση με το αν δράσουμε πολύ νωρίς, καθώς μια στάση αναμονής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παρατεταμένη απώλεια της εμπιστοσύνης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

«Αν υιοθετήσουμε μια στάση αναμονής και παρατείνουμε τον ορίζοντα δράσης, αυτό θα φέρει κινδύνους: πιο συγκεκριμένα, παρατεταμένες προσδοκίες που θα οδηγήσουν σε έναν επίμονα πιο αδύναμο πληθωρισμό», ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη τύπου στην Bundesbank.

«Και αν συνέβαινε αυτό, θα χρειαζόμασταν μια ακόμη πιο διευκολυντική νομισματική πολιτική ώστε να το αντιστρέψουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «αν το δούμε από αυτή την οπτική, οι κίνδυνοι αν δράσουμε πολύ αργά είναι πιο σημαντικοί από το αν δράσουμε πολύ νωρίς».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι αν η κεντρική τράπεζα συμβιβαζόταν και συμφωνούσε σε μακρές περιόδους μέχρι ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο στόχο, απλά θα διαιώνιζε τον αντιπληθωρισμό.

Ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος οι κεντρικές τράπεζες να παραιτηθούν από τους στόχους και τις πολιτικές τους επειδή επηρεαζόμαστε από μια μείωση του πληθωρισμού παγκοσμίως. Από την άλλη, αν όλοι δράσουμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, αυτές οι αντιπληθωριστικές δυνάμεις παγκοσμίως τελικά θα δαμαστούν. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ υποστήριξε πως παρά τις κοινές αναταράξεις παγκοσμίως, οι κεντρικές τράπεζες έχουν την ικανότητα να φέρουν σε πέρας τις δεσμεύσεις τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ