Ντομπρόβκσις: Θα βοηθήσουμε για να αξιοποιηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό

dombrovskis2 740

Το προηγούμενο πλαίσιο ήταν αναποτελεσματικό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη, για την αξιοποίηση των καταθέσεων Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως "θα παρέχουμε βοήθεια ώστε να μεγιστοποιηθεί η βραχυπρόθεσμη αύξηση των εσόδων".

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την αξιοποίηση των καταθέσεων Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό, απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν παραδεχόμενος την "έλλειψη αποτελεσματικότητας του προηγούμενου πλαισίου”, συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση στην ανάγκη "μίας σύγχρονης υπηρεσίας φορολογικών ερευνών που να στηρίζεται στη συλλογή πληροφοριών”. Παράλληλα σημειώνει πως "η αξιοποίηση των διαφόρων φορολογικών καταλόγων που οι αρχές έχουν στην κατοχή τους είναι στη διακριτική ευχέρεια των ελληνικών αρχών”, ενώ υπενθυμίζει πως η Ελλάδα με το Ελληνικό Πρόγραμμα Προσαρμογής, έχει συμφωνήσει στην σύσταση ειδικευμένων μονάδων για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, μέσω μεταβίβασης των φορολογικών και τελωνειακών αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ, στην φορολογική διοίκηση.

Τέλος, ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει πως η Κομισιόν ήδη από το 2011 παρέχει εξατομικευμένη τεχνική βοήθεια καθώς και "συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί μια πρωτοβουλία εκούσιας γνωστοποίησης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η βραχυπρόθεσμη αύξηση των εσόδων”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ