Noυί: Άμεση αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

nooui

Την επίσπευση της ενεργής αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων ζήτησε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί από τους τραπεζίτες με τους οποίους συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr η κα Νουί αναφέρθηκε ενδελεχώς στο ζήτημα των NPLs αλλά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν όσον αφορά την κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών από την βόμβα των κόκκινων δανείων.

Εξάλλου, το πλαίσιο πλέον έχει γίνει πιο αυστηρό καθώς οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών της ευρωζώνης εφεξής θα γίνονται με βάση τους κανόνες της κοινοτικής οδηγίας που προβλέπει και την συμμετοχή των καταθετών (bail in).

Κάλεσε λοιπόν τους Ελληνες τραπεζίτες να εντείνουν τις προσπάθειες στο καυτό ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων τονίζοντας ωστόσο ότι «η μείωση των επισφαλειών είναι αναμφισβήτητα ένα μακρύ ταξίδι».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί και στις προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης στο θέμα των επισφαλειών που φθάνουν τα 900 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 108 δισ. ευρώ αφορούν τις ελληνικές τράπεζες.

Στο τραπέζι της δίωρης συνάντησης ετέθη και το θέμα της εταιρικής διακυβέρνησης και συγκεκριμένα τα προβλεπόμενα από τον νόμο που πέρασε πρόσφατα από την Βουλή. Οι πληροφορίες του Εuro2day.gr αναφέρουν ότι παρά τις ενστάσεις που εγείρουν τραπεζικοί κύκλοι για τα αυστηρά κριτήρια επιλογής των στελεχών των διοικήσεων των τραπεζών, ο νόμος δεν προβλέπεται να αλλάξει.

Πηγή: euro2day.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ