"Νομισματικός Πόλεμος" : Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ηλιόπουλου

"Νομισματικός Πόλεμος" : Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ηλιόπουλου

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΕΝΑΣΤΡΟΝ το νέο βιβλίο του Γιώργου Ηλιόπουλου με τίτλο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Το βιβλίο περιγράφει διεξοδικά τα αντίξοα φαινόμενα που πλήττουν  τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά συστήματα, οδηγώντας ολόκληρα κράτη σε πτωχεύσεις και χρεωκοπίες, με μεγάλες μάζες των πληθυσμών τους να οδηγούνται βάναυσα στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Οσο και να εντυπωσιάζουν - και μάλλον οδυνηρά - οι πρόσφατες οικονομικές κρίσεις, το φαινόμενο δεν αποτελεί σημείο των καιρών, αλλά επαναλαμβάνεται κυκλικά στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα. Ο κάθε κύκλος εκδηλώνεται με ιδιαίτερη αγριότητα όταν επικρατεί περιβάλλον νομισματικού πολέμου, προκαλώντας με μαθηματική ακρίβεια πτώχευση και χρεωκοπία των θυμάτων του, δηλαδή των χωρών που έχουν υποστεί ήδη τις συνέπειες τριών βασικών παραμέτρων σε διαδοχικά και επιδεινούμενα στάδια, που δεν είναι άλλες από τον αρχικό υπερδανεισμό ιδιωτών και επιχειρήσεων, που προκαλεί σε δεύτερη φάση τις τραπεζικές κρίσεις, καταλήγοντας στον υπέρογκο δανεισμό του δημοσίου που επωμίζεται τελικά το βάρος, προκαλώντας χρηματοοικονομική ασφυξία και στάσεις πληρωμών.

Στα πλαίσια αυτά οι 6 ελληνικές πτωχεύσεις, από την εποχή της ανάδυσης του νεώτερου ελληνικού κράτους έως και την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν συγκινούν ιδιαίτερα τις εκάστοτε πολιτικές και οικονομικές ηγεσίες της χώρας, ούτε αποτελούν μαθήματα προς αποφυγή, με αποτέλεσμα να διανύουμε ακόμα μία περίοδο που παρουσιάζει σχεδόν πανομοιότυπα καταστροφικά συμπτώματα, με άγνωστη προς το παρόν την τελική τους έκβαση.

YN 2017 05 13 13.11.09

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1989 ασχολείται επαγγελματικά με το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με την ιδιότητα του συμβούλου εισηγμένων εταιρειών και εξειδίκευση σε θέματα και υπηρεσίες κεφαλαιαγοράς. Οι ακαδημαϊκές του δημοσιεύσεις σε θέματα του αρχαίου κόσμου περιλαμβάνουν τα Πανεπιστήμια Πατρών, Beograd (Σερβία), Leiden (Ολλανδία) και Poznań (Πολωνία).

Από το 1986 μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί κείμενά του σε πολλά περιοδικά, όπως ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, RAM, COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΠΤΗΣΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ, NEXUS. Έχει γράψει και κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων τα ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ Γ’ ΡΑΪΧ – Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Επικοινωνίες, 2001, ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ – ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΟ ΚΟΣΜΟ, Επικοινωνίες, 2002, Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Επικοινωνίες, 2003, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, Έσοπτρον, 2004, Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΡΗΝΟΥ, Έσοπτρον, 2005, Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, Έσοπτρον, 2006, ΥΠΕΡΟΠΛΑ: ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Αμυντική Γραμμή, 2009.

Σε αγγλική γλώσσα περιλαμβάνονται τα: ASKALAPIOS: THE MAN, THE DISCIPLES, THE LEGACY, LAP – Lambert Academic Publishing, Saarbrücken, Germany, 2014 & BIBLIOPHILES, BOOKSTALLS AND LITERACY IN ANTIQUITY, Enastron, Athens, 2017.

Από τις Εκδόσεις Έναστρον κυκλοφορούν τα: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΝ: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, Έναστρον, 2013, , ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ: ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Έναστρον, Αθήνα, 2015, ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, Έναστρον, 2017.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ