Νέο "καμπανάκι" Στουρνάρα για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης

stournaras giannis2 740

Για άλλη μια φορά ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε έκκληση και προειδοποίησε για τον κίνδυνο σημαντικής καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα απευθύνει έκκληση για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου, κάτι που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, θα συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης, η οποία θα αποτελέσει το "κλειδί" για την επιστροφή των καταθέσεων, την φθηνότερη χρηματοδότηση των τραπεζών και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χαλάρωση των capital controls.
Ο κ. Στουρνάρας θα επισημάνει την ανάγκη να «παραδειγματιστούμε από τα λάθη του παρελθόντος και το παράδειγμα των χωρών που ξεπέρασαν επιτυχώς τα μνημόνια, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να βγει από την κρίση» και θα προειδοποιήσει για τους σημαντικούς κινδύνους για την οικονομική ανάκαμψη του β΄ εξαμήνου.

Ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση θα θέσει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Για τα τελευταία θα τονίσει ότι το καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα είναι επαρκές και η καλή χρήση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί ευκαιρία για τις τράπεζες.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να επισημάνει ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν επιτυγχάνεται με μείωση δαπανών και όχι με αύξηση φόρων. Όπως θα αναφέρει, οι φορολογικές ελαφρύνσεις επιδρούν θετικότερα στη μείωση της ανεργίας από τις επιδοτήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει και στις συντάξεις, λέγοντας ότι «κανείς δεν θέλει να μειωθούν, αλλά θα πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος του μικρότερου κόστους για το σύνολο της κοινωνίας».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ