Νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές αλλά και αύξηση των εισφορών ζητούν οι δανειστές

tameio suntaxeis

Oι δανειστές ζητούν περισσότερο χρόνο, δηλαδή ένα διάστημα που φτάνει μέχρι τη πρώτη εβδομάδα του 2016 ώστε να ολοκληρώσει το νέο σφαλιστικό πρόγραμμα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι μεγάλες περικοπές στις επικουρικές δεν θα αποφευχθούν, καθώς γίνεται λόγος γα μειώσεις από 8% μέχρι και 12% ή ακομα μέχρι 15%. Μέχρι 12% θα είναι οι περικοπές αν ξεκινήσουν από τις επικουρικές των 120 ευρώ και άνω, ενώ το υπουργείο εξετάζει το ψαλίδι να πιάνει τις συντάξεις από τα 150 ή τα 165 ευρώ και άνω.

"Μαχαίρι" και στις κύριες

Την ίδια στιγμή, η πιθανότητα περικοπών και στις κύριες συντάξεις δεν αποκλείεται καθώς οι δανειστές ζητούν να καλυφθούν μέσα από από περικοπές τα 2 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους συνταξιούχους.

Ταυτόχρονα η πρόταση που εξέταζε η κυβέρνηση με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να υπάρξει μία ελάφρυνση στις περικοπές, φαίνεται να βρήκε τοίχο. Ως προς αυτό αξίζει αν σημειωθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την συνάντηση με το κουαρτέτο είπε: «Την άκουσαν, αλλά δεν μας είπαν ότι τη δέχονται, ούτε αν την απορρίπτουν».

Τι ζήτησαν οι δανειστές

Την αύξηση των εισφορών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες που προτείνεται ως «ισοδύναμο» για να αποφευχθούν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, την απονομή συντάξεων με μόνο 15 έτη ασφάλισης και την καταβολή της εγγυημένης, από το κράτος, εθνικής σύνταξης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. «Θα σας απαντήσουμε όταν θα έχουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο που προτείνετε» είπαν, συγκεκριμένα, οι επικεφαλής του «κουαρτέτου» χθες στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλο όταν άκουσαν τα παραπάνω μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της προτεινόμενης μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ