Nέα ψηφιακή υπογραφή για τα μέλη του προσφέρει το ΕΒΕΘ

eveth

Καινούργια υπηρεσία, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς, ενεργοποίησε για τις επιχειρήσεις-μέλη του το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), καταργώντας την ανάγκη χρήσης ειδικής συσκευής (USB Token) και επιτρέποντας την επικύρωση των εγγράφων από οπουδήποτε και αν βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος.

Ο κάτοχος ψηφιακής υπογραφής του συγκεκριμένου τύπου μπορεί να υπογράφει ηλεκτρονικά ένα ψηφιακό έγγραφο, από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, έξυπνο κινητό ή tablet, που έχει διαδικτυακή πρόσβαση, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού.

Η ψηφιακή υπογραφή εξασφαλίζει την εγκυρότητα ενός ηλεκτρονικού εγγράφου, δηλαδή προστατεύει την αυθεντικότητα και την ακεραιότητά του. Επίσης, σε συνδυασμό με τη χρονοσήμανση εξασφαλίζει επιπλέον τη μη αποποίηση ευθύνης του υπογράφοντος. Η ψηφιακή υπογραφή επιτρέπει στον παραλήπτη ενός εγγράφου να επαληθεύσει την ταυτότητα του υπογράφοντος (αυθεντικοποίηση) και να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενό του δεν έχει παραποιηθεί (ακεραιότητα). 'Επειτα από την υπογραφή η οποιαδήποτε αλλαγή στο ηλεκτρονικό έγγραφο ακυρώνεται, προστατεύοντάς το από αλλοίωση ή και πλαστογραφία. Επίσης με την εκτύπωση του εγγράφου καταργείται η ψηφιακή υπογραφή, αφού μετατρέπεται η ηλεκτρονική του υπόσταση, σε υλική.

Εξάλλου, το ΕΒΕΘ δημιούργησε ειδική «Ψηφιακή Γωνιά» (DIGITAL CORNER), στην αίθουσα συναλλαγών στο ισόγειο του κτηρίου του, με εκπαιδευμένο προσωπικό που συνδράμει κάθε επιχείρηση-μέλος, στην απόκτηση και χρήση της άυλης ψηφιακής υπογραφής. Το ΕΒΕΘ διευκρινίζει ότι οι ψηφιακές υπογραφές εκδίδονται μόνο για τους νόμιμους εκπροσώπους των επιχειρήσεων – μελών του. Επίσης γνωστοποιεί ότι οι συνδρομές όλων των επιχειρήσεων – μελών, που νόμιμα εκπροσωπεί ο ενδιαφερόμενος, πρέπει να είναι τακτοποιημένες μέχρι και το τρέχον έτος. Τα ενδιαφερόμενα μέλη του ΕΒΕΘ μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το τμήμα Μητρώου του επιμελητηρίου για περαιτέρω πληροφορίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ