Νέα πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο

Νέα πάγια ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο

Σημαντική διευκόλυνση για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν οφειλές προς την εφορία προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διάταξη του νέου νομοσχεδίου, οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης την 1η Νοεμβρίου 2019. Και αυτό ανεξάρτητα αν οι οφειλές αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή μη.

Αυτό σημαίνει ότι οφειλές που αφορούν τον φόρο εισοδήματος του 2019 ή τον ΕΝΦΙΑ, όπως και τον φόρο κληρονομιάς μπορούν να εξοφληθούν με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων όταν αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1.1.2020.

Σημειώνεται ότι η νέα πάγια ρύθμιση φορολογικών και τελωνειακών οφειλών προβλέπει την εξόφλησή τους σε έως 24 δόσεις για τακτικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κλπ) και έως 48 δόσεις για έκτακτους φόρους, όπως είναι οι φόροι κληρονομιάς ή αυτοί που βεβαιώνονται μετά από έλεγχο.

Για τη ρύθμιση έκτακτων φορολογικών οφειλών το πλήθος των δόσεων προκύπτει με βάση εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που βαρύνουν τον φορολογούμενο, υπό τον περιορισμό της ελάχιστης μηνιαίας δόσης των 30 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS