Μοοdy's: Περιβάλλον αβεβαιότητας στην Ελλάδα

moodys

Την άποψη ότι υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση Τσίρπα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή σημαντικούς μετωπικούς ανέμους εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου Moody's, Olivier Beroud.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική το υψηλόβαθμο στέλεχος της Moody's κάνει λόγο για περιβάλλον αβεβαιότητας στην Ελλάδα, που θα συνεχίσει να βάζει τρικλοποδιές στην υλοποίηση του προγράμματος, εγείροντας κινδύνους για το προσφάτως ανακεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα. Χαρακτηρίζει εύθραυστες τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης ενώ αναφερόμενος στην αξιολόγηση του διεθνούς οίκου για την χώρα επισημαίνει ότι αυτή δεν αλλάζει. Η πιστοληπτική ικανότητα διατηρείται στο Caa3 με σταθερή προοπτική. Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη. Το 75% των παγκόσμιων αξιολογήσεων κρατικού χρέους της Moody’s φέρει σταθερή προοπτική, αν και δέχεται πιέσεις. Ο οίκος προβλέπει ότι τα επίπεδα δημόσιου χρέους θα σταθεροποιηθούν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωζώνης έως το τέλος του 2016. Καθοριστικός παράγοντας η «συνοχή της Ε.Ε.» που δοκιμάζεται επιπρόσθετα από τη μεταναστευτική κρίση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Moody’s χαρακτηρίζει περιορισμένο το αποτέλεσμα του QE της ΕΚΤ και ουδέτερο τον αντίκτυπο του φτηνού πετρελαίου στην Ε.Ε. Στο 2,6% του ΑΕΠ η ανάπτυξη στο G20 το 2016. Στο 2,9% το 2017.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες τονίζει «έχουμε δει βελτίωση στη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών. Τον προηγούμενο μήνα αναβαθμίσαμε τα μακροπρόθεσμα ομόλογα υψηλής εξασφάλισης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών και επιβεβαιώσαμε την αξιολόγηση των καταθέσεων μιας πέμπτης τράπεζας. Αυτό αντανακλά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης με αποτέλεσμα μια ενδυναμωμένη κεφαλαιακή βάση και την προσδοκία για μέτριες και σταδιακές βελτιώσεις στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα. Ωστόσο, μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και δυνητικής αστάθειας, το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και των αναβαλλόμενων φόρων (DTAs) συνιστούν σημαντικούς κινδύνους για το πιστωτικό προφίλ των ελληνικών τραπεζών».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ