Μοοdy's: Καθυστέρηση της αξιολόγησης μέχρι τον Ιούλιο και πρόωρες εκλογές

moodys

O οίκος αξιολόγησης Μοοdy's βλεπει το χειρότερο σενάριο για το ελληνικό θέμα και συγκεκριμένα κάνει λόγο ότι η καθυστέρηση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και μάλιστα υποστηρίζει ότι θα φτάσει μέχρι και τον Ιούλιο και δεν αποκλείει μέχρι και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές της Moody's χαρακτηρίζουν ως «πιστωτικά αρνητική» (credit negative) την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης σε report του με ημερομηνία 2 Μαΐου, η διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει κλονιστεί εν τω μέσω εντάσεων μεταξύ της Ελλάδας και των επίσημων πιστωτών της, κυρίως της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Οι καθυστερήσεις αποτελούν credit negative για την Ελλάδα "διότι αυξάνουν τον κίνδυνο για μια νέα συρρίκνωση της ρευστότητας στην οικονομία και αποτρέπουν κάθε συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, κάτι που θα επιβαρύνει την οικονομική εμπιστοσύνη.

Από τις αρχές Φεβρουάριου, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος των 86 δις ευρώ με τους πιστωτές. Τα κυρια σημεία τριβής περιλαμβάνουν το εύρος της μελλοντικής συμμετοχής του ΔΝΤ και την απαίτηση του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερους στόχους σε πρωτογενή επίπεδο.

Άλλο ένα θέμα είναι η απαίτηση των δανειστών για προληπτικά μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ, που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν εάν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπει η αρχική συμφωνία Διάσωσης (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ