Μίνιμουμ συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή επιδιώκουν οι Θεσμοί

thesmoi kouarteto

Tη συμφωνία τουλάχιστον σε κάποια ζητήματα έστω και την τελευταία στιγμή επιδιώκουν οι Θεσμοί πριν από το Εurogroup στο Άμστερνταμ ώστε να μην χαθεί επιπλέον πολύτιμοσ χρόνος για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πάντως και η χθεσινή δωδεκάωρη συνεδρία με τους δανειστές όπου εξετάστηκαν όλα τα βασικά θέματα της συμφωνίας ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο φορολογικό παρέμεινε ανοιχτό το θέμα του αφορολόγητου με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο να επιμένει να μην συζητά αφορολόγητο κάτω από τα 9.100 ευρώ, το ΔΝΤ να θέλει άμεση μείωση στα 8.182 ευρώ και την ΕΕ να προκρίνει την δική της λύση για σταδιακή μείωση του αφορολόγητου στα 8.182 ευρώ μέχρι και το 2018.

Στο δεύτερο πολύ μεγάλο θέμα, το ασφαλιστικό δεν βρέθηκε ούτε και χθες λύση στην εμμονή των δανειστών να μην δέχονται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον στο ύψος που προτείνει το υπουργείο Εργασίας και να ζητούν μεγαλύτερη μείωση στις επικουρικές συντάξεις.

Οριστικοποιήθηκε το πακέτο των έμμεσων φόρων με πρώτη την αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% αλλά και οι αυξήσεις σε όλους τους υπόλοιπους έμμεσους φόρους σε καύσιμα, ΙΧ, υπηρεσίες τεχνολογίας, καπνικά προϊόντα και ξενοδοχεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ