Μηνιαία πληρωμή του φόρου

Μηνιαία πληρωμή του φόρου

Σχέδιο για την πληρωμή φόρου εισοδήματος με τον μήνα επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι με την καταβολή μικρότερων ποσών σε μηνιαία βάση αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα.

Στο υπουργείο Οικονομικών επαναφέρουν και πάλι το σενάριο για εξόφληση του πρόσθετου φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από τα φετινά εκκαθαριστικά σε έξι μηνιαίες δόσεις. Ετσι, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου έχει ενημερωθεί για την αλλαγή που ετοίμαζε ο προκάτοχός της Τρύφωνας Αλεξιάδης, η οποία δεν κατέστη εφικτό να εφαρμοστεί από πέρυσι.

Φέτος, όμως, ο λογαριασμός που θα δείξει η τελική εκκαθάριση των άμεσων φόρων εισοδήματος θα είναι κατά μέσο όρο αυξημένος 15%-20%, (σε οριακές περιπτώσεις μάλιστα θα φτάσει και το 100%), ενώ πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για εισοδήματα που λόγω κρίσης δεν έχουν πια.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να έχουν ήδη σπάσει το φράγμα των 95 δισ. ευρώ και να κινούνται πλέον απειλητικά προς τα 100 δισ. ευρώ, το επιτελείο εξετάζει λύσεις προκειμένου να ανακόψει τον ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Οι μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα προκύψουν για τους μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και υψηλά εισοδήματα, τους φορολογούμενους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια, τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία και υψηλά εισοδήματα και τους φορο­λογούμενους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς το 2017 θα πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματά τους 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

Τον Απρίλιο οι δηλώσεις

Η αυλαία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο και ήδη σχεδιάζονται οι αλλαγές στο νέο φορολογικό έντυπο με τις περισσότερες παρεμβάσεις να αφορούν τα αγροτικά εισοδήματα.

Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες ενώ και φέτος θα είναι απενεργοποιημένος ο κωδικός 049 στον οποίο δηλώνονταν οι δαπάνες αγορών και παροχής υπηρεσιών με αποδείξεις. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 1.900 - 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών χωρίς αποδείξεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ