Μέτρα για να αποφευχθεί η αύξηση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Μέτρα για να αποφευχθεί η αύξηση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα μέτρα για να μην υπάρξει επιβάρυνση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τα αυξημένα κόστη των καυσίμων για τα πλοία που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου λόγω της χρήσης καυσίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με σημαντικές εξελίξεις από 1η Ιανουαρίου 2020. Μας απασχολεί η επάρκεια και η ασφάλεια του καυσίμου αλλά και η επιβάρυνση που θα είναι περίπου 200 ευρώ ανά τόνο. Αν δεν ληφθούν μέτρα σίγουρα θα υπάρχει αύξηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων» εξήγησε ο κ. Πλακιωτάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα.

Μείωση ΦΠΑ ή περισσότερα κονδύλια

«Είμαστε σε επαφή με τα θεσμικά όργανα της ακτοπλοΐας ώστε να μην έχουμε αυξήσεις. Επεξεργαζόμαστε λύσεις γιατί δεν θέλουμε να επωμιστεί το κόστος ο Έλληνας πολίτης. Μια λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και επιπλέον εξετάζουμε αύξηση των κονδυλίων στις άγονες γραμμές συν ένα βελτιωμένο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών» συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης.

ιδικά δε για το νέο πλαίσιο των άγονων γραμμών ο υπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι «θα προβλέπει καλύτερα πλοία και πλοίο αντικατάστασης», ενώ οι άγονες γραμμές «θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και όχι από τον προϋπολογισμό του υπ. Ναυτιλίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS