Mείωση εισφορών και απελευθέρωση απολύσεων ζητά το ΔΝΤ

dnt 740

Tην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την απελευθέρωση των απολύσεων προτείνει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση ως τις κύριες διαρθρωτικές αλλαγές για να ακολουθήσει η Ελλάδα το δρόμο της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την έκθεση του το ΔΝΤ σημειώνει:«Στο σημερινό περιβάλλον της σταθερά εξασθενημένης οικονομικής δραστηριότητας σε πολλές αναπτυγμένες οικονομίες, είναι ισχυρά τα επιχειρήματα για μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και εργασίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση και η ανάπτυξη».

«Ψηλά στην ατζέντα είναι αρκετές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων και εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων περιλαμβάνουν τον περιορισμό των εμποδίων για την είσοδο νέων επιχειρήσεων στις βιομηχανίες δικτύων, το λιανικό εμπόριο και την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών», σημειώνεται.

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, περιλαμβάνουν την ενίσχυση των ενεργών πολιτικών εργασίας, την αναθεώρηση των επιδομάτων ανεργίας, στην κατεύθυνση της μείωσής τους στις περιπτώσεις που θεωρούνται υψηλά, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την απλοποίηση και εναρμόνιση της νομοθεσίας για την προστασία της απασχόλησης των μόνιμων και έκτακτων εργαζόμενων.

«Τα μέτρα αυτά αποβλέπουν στο να βελτιώσουν την οικονομική ευρωστία, αυξάνοντας την ποσότητα και βελτιώνοντας τη χρήση των παραγωγικών συντελεστών - της εργασίας και του κεφαλαίου», υπογραμμίζεται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ