ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Κάντε τις δηλώσεις, δεν θα δοθεί παράταση

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στα Γραφεία Κτηματογράφησης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις 17 περιοχές όπου η προθεσμία λήγει αύριο, 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τις εξής περιφερειακές ενότητες: Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αρκαδία, Ηράκλειο, Μαγνησία, Λασίθι και Δυτική Αττική.

Η διοίκηση του Κτηματολογίου έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση πέραν της 31ης Οκτωβρίου.
Κτηματολόγιο: Δεν έχουν ενεργοποιηθεί… ακόμα τα πρόστιμα

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, σε ορισμένες περιοχές, όπως η Ηλεία, το Ηράκλειο Κρήτης και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών υπήρξαν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Το Κτηματολόγια επισημαίνει στην έκκλησή τους προς τους πολίτες να αποφύγουν την ταλαιπωρία:

1) Λαμβάνοντας από τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού. Η διαδικασία αυτή δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις ούτε αναμονή για τους πολίτες.
2) Υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στο www.ktimatologio.gr

Υπενθυμίζεται πως ​η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται, χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, από το Κτηματολόγιο των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο 1015.

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ιστορικός κιτρινισμός

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS