Κρας τέστ κυβέρνησης-θεσμών για συντάξεις και φορολογικό

tsakalotos hilton

Aμετακίνητοι οι δανειστές έχουν "στριμώξει" για τα καλά την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τα κύρια σημεία της πίεσης τους να παραμένουν οι συντάξεις και το φορολογικό.

Σήμερα θα συναντηθούν εκ νέου στο Χίλτον θεσμοί και κυβέρνηση προκειμένου να καλύψουν όσο γίνεται τον χρόνο που πιέζει ασφυκτικά για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος , ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να συναντηθούν σήμερα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ήδη οι πρώτες διαφωνίες έχουν σημειωθεί όσον αφορά τις μεγάλες περικοπές που θέλουν οι δανειστές στις συντάξεις, όπως επίσης και το ότι δεν δέχονται το εναλλακτικό πλάνο για αύξηση των εισφορών. Επίσης σήμερα αναμένεται να τεθεί το θέμα της Εθνικής σύνταξης, τα ποσοστά αναπλήρωσης και οι εισφορές αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Σε ό,τι αφορά στη μεταρρύθμιση του φορολογικού, οι εκπρόσωποι των θεσμών προτείνουν τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και αλλαγές στα φορολογικά κλιμάκια (εισάγοντας περισσότερους συντελεστές) με στόχο να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να βγει ο λογαριασμός.

Παρά τις δεδομένες διαφορές Ελλάδας-δανειστών και Ευρωπαϊκών θεσμών- ΔΝΤ σε κομβικά ζητήματα, από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι «είμαστε κοντά στην αξιολόγηση».

Για το μέλλον της αξιολόγησης ο Αλέκος Φλαμπουράρς μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Αγορά’, τόνισε ότι «η αξιολόγηση είναι μία και απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις», για να προσθέσει ότι «το πώς αυτές θα περάσουν από τη Βουλή είναι ένα άλλο θέμα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ