Κουρμούσης: 30.000 δανειολήπτες σε διαδικασία ρύθμισης του δανείου τους

Κουρμούσης: 30.000 δανειολήπτες σε διαδικασία ρύθμισης του δανείου τους

Σε περίπου 30.000 ανέρχονται οι δανειολήπτες, που προετοιμάζουν την αίτησή τους, ώστε να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επιδότηση των δανείων τους, ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα, πάνω από 200 άτομα έχουν καταθέσει αίτηση και ήδη στις 40 από αυτές τις υποθέσεις έχει απαντήσει η τράπεζα και έχει δώσει μια ευνοϊκή πρόταση ρύθμισης, με πολύ χαμηλό επιτόκιο της τάξεως του 2%. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις η κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης κυμαίνεται στο 40% με 50%.

Σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Κουρμούσης κάλεσε τους δανειολήπτες να ενταχθούν στη ρύθμιση, κάνοντας λόγο για «μια μοναδική ευκαιρία, που καλό είναι να την αξιοποιήσουν όσοι περισσότεροι μπορούν».

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σημείωσε ακόμη πως μέσα από τη διασύνδεση που υφίσταται «με άλλες 140 χώρες», υπάρχει ανταλλαγή στοιχείων και στη Γραμματεία είναι εφικτό να βρεθεί «εάν κάποιος έχει εισοδήματα και περιουσία και στο εξωτερικό, εφόσον φυσικά είναι μια συνεργαζόμενη χώρα».

Ο κ. Κουρμούσης προανήγγειλε επιπλέον βελτιώσεις στα σημεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η υποβολή των αιτήσεων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS