Κοινωνικό μέρισμα: Σε λειτουργία ειδικός τηλεφωνικός αριθμός -Μαθαίνεις αν είσαι δικαιούχος

Κοινωνικό μέρισμα: Σε λειτουργία ειδικός τηλεφωνικός αριθμός -Μαθαίνεις αν είσαι δικαιούχος

Ανοιξε εδώ και δύο μέρες η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε με σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, λειτουργεί και πλατφόρμα για ενστάσεις, μία συμπληρωματική σελίδα, για όσους αντιμετώπισαν προβλήματα στην υποβολή της αίτησης.

Τηλεφωνικός αριθμός για το Κοινωνικό Μέρισμα

Ωστόσο λειτουργεί ειδικός τηλεφωνικός αριθμός, το 2131621000 λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Ήδη έχουν εξυπηρετηθεί 150 πολίτες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Την ίδια ώρα, από το ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζεται ακόμη ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το πρωί της Τετάρτης είχαν κάνει επιτυχημένα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 150.000 νοικοκυριά. Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το «προεκλογικό επίδομα που ονόμασε 13η σύνταξη».

«Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020. Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας», αναφέρει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS