Κίνητρο με "μπόνους" 800 ευρώ σε 186 εφοριακούς

dimosio

Με νέα τροπολογία το υπουργέιο Οικονομικών που εγκρίθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο προχθες στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής προβλέπει την παροχή κινήτρου 800 ευρώ το μήνα στους υπαλλήλους των εφοριών ωστε να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις φορολογικές υποθέσεις.

Το κίνητρο αυτό αφορά συνολικά 186 εφοριακούς που λαμβάνουν 700-800 ευρώ το μήνα, αν και έχουν πλούσιο βιογραφικό, με ένα ή και δύο διδακτορικά. Μάλιστα ο υπουργός υποστήριξε ότι πρόκειται για υπάλληλους που προσελήφθησαν μετά από τις αλλαγές στη μισθοδοσία στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν τη διαφορά που τους αποζημίωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μειώθηκαν πολύ οι μισθοί τους.

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη λίστα αυτών των ανθρώπων, γιατί παραιτούνται» είπε.

«Δηλαδή, εκτός αν είσαι Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός και κατοικείς εκεί όπου δουλεύεις, είναι μεγάλη δυσκολία να τα βγάλεις πέρα με 800 ευρώ και να κάνεις αυτή την πολύ σημαντική δουλειά που είναι κεντρική», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε, επειδή είναι δικά μας παιδιά. Ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω, γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή, που είναι η αντιμετώπιση, αυτό που θα ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όταν θα έχουμε επιτυχία. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια λίστα και αυτή η λίστα η οποία εξαντλείται, γιατί παιδιά είτε παίρνουν θέση και τελικά δεν τη δέχονται ή παραιτούνται από τη λίστα πριν καν μπουν στη δουλειά ή είναι στη δουλειά και παραιτούνται. Έχουμε μια τεράστια αδυναμία στο φορολογικό σύστημα και χρειαζόμαστε αυτά τα νέα παιδιά, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, εκτός από τα μάστερ και τα διδακτορικά έχουν και πολύ περισσότερες γνώσεις, πολύ καλύτερη εμπειρία με το λογισμικό που δεν έχουνε οι υπάλληλοι που ήρθαν πιο παλιά» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ