Κερέ: Yπάρχει πιθανότητα να μειωθούν εκ νέου τα επιτόκια της ΕΚΤ

kere

To μέλος της Εκτελεστικής Επιτοπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ εξέφρασε την άποψη ότι το πακέτο μέτρων που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής είναι "πολύ ισχυρό, τόσο σε ένταση όσο και σε όγκο", σε συνέντευξη του στο Politico.

Επίσης τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα διαθέτει και άλλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού. " Οι επιλογές μας είναι πολλές. Θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αρνητικές καταστάσεις εάν χρειαστεί", δήλωσε.

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ σημείωσε παράλληλα ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν αποτελούν το βασικό εργαλείο της κεντρικής τράπεζας, αλλά υποστηρίζουν την ευρύτερη πολιτική της. Αναγνώρισε ταυτόχρονα τον αντίκτυπο από τα αρνητικά επιτόκια στην κερδοφορία των τραπεζών, αν και σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από το επιχειρηματικό μοντέλο της κάθε τράπεζας και το πόσο αρνητικά είναι τα επιτόκια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ