Καθημερινά «λαβράκια» στα δίχτυα της ΑΑΔΕ από το νησί των ανέμων

Καθημερινά «λαβράκια» στα δίχτυα της ΑΑΔΕ από το νησί των ανέμων

«Τσουνάμι» φοροδιαφυγής χτυπά τους πολυτελείς νησιωτικούς και γενικότερα τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αφήνοντας καθημερινά εμβρόντητους τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τις «τεχνικές» που εφευρίσκουν οι επιτήδειοι για να κρύβουν εισοδήματα.

Όχι μόνο με τα παράνομα λογισμικά που «κρύβουν» αποδείξεις, όχι μόνο με τη μη έκδοσή τους -ακόμη και οι πληρωμές γίνονται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και τα POS είναι συνδεδεμένα με ειδικά τερματικά-, αλλά ακόμη και με «μπράβους» πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα τα στελέχη της ΑΑΔΕ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το καλοκαιρινό «πάρτι» στη Μύκονο μπορεί να συνεχίζεται, όμως οι έλεγχοι στο νησί βγάζουν καθημερινά «λαβράκια».


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έλεγχο της ΑΑΔΕ σε πασίγνωστο μπαρ της Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 750 ευρώ. Όμως αυτή η παράβαση ήταν η δεύτερη για το συγκεκριμένο ιδιοκτήτη του μπαρ, γεγονός που σημαίνει ότι αυτόματα μπαίνει «λουκέτο» για τέσσερις μέρες.


Ο επιχειρηματίας όμως και αρνήθηκε να παραλάβει το φύλλο ελέγχου και έβαλε «μπράβους» να απομακρύνουν κακήν κακώς τους ελεγκτές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επικοινωνία του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να παρέμβουν και οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού για να προχωρήσουν τα στελέχη της ΑΑΔΕ στην εκτέλεση του έργου. Έτσι, το φύλλο ελέγχου επιδόθηκε και μπαίνει λουκέτο στο εν λόγω μαγαζί.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο ίδιο νησί μπήκαν δύο ακόμη λουκέτα σε επιχειρήσεις, για ανάλογες φορολογικές παραβάσεις.


Επισημαίνεται ότι τα στελέχη της ΑΑΔΕ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την έξαρση της παραβατικότητας και υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να τεθεί, εκ νέου, επί τάπητος το θέμα των προστίμων. Διότι, όπως συγκεκριμένα αναφέρουν κορυφαίοι παράγοντες, η επιβολή ενός «συγκεντρωτικού» προστίμου για όλες τις περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων δεν λειτουργεί αποτρεπτικά, ως εκ τούτου θα πρέπει, χωρίς τα πρόστιμα να είναι εξοντωτικά, να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον αποτρεπτικά.


«Ξέχασε» να δηλώσει ενοίκια
Εκτός όμως από τη μη έκδοση αποδείξεων, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ανακάλυψαν ότι στη Μύκονο νοικιάζονται και πολυτελείς βίλες χωρίς ορισμένοι ιδιοκτήτες να δηλώνουν τα ενοίκια που εισπράττουν και δεν υποβάλλουν καν το έντυπο Ε2.


Είναι αξιοσημείωτο ότι στις αρχές Αυγούστου ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρουσιάστηκαν ως Ισπανοί τουρίστες σε μεσιτικό γραφείο και ζήτησαν την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στο νησί. Όταν έφτασαν μάλιστα στο νησί, η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού με πολυτελή Ι.Χ. τους μετέφερε στη βίλα και κατά την «ξενάγηση» τους ζήτησε 25.000 ευρώ για έξι διανυκτερεύσεις.


Τότε οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αποκάλυψαν την «ταυτότητά» τους και ζήτησαν όλα τα μισθωτήρια που είχαν καταρτιστεί τους προηγούμενους μήνες. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού συμμορφώθηκε στις εντολές τους, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης έχει υποπέσει σε σωρεία φορολογικών παραβάσεων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η διενέργεια εξονυχιστικού ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ