Handelsblatt: Σχεδόν διπλάσια θα είναι η επόμενη δόση για την Ελλάδα

euro yfesi

Tο ποσό της επόμενης δόσης για την Ελλάδα θα είναι προφανώς μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο, σχεδόν διπλάσιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt.

Σύμφωνα με πληροφορίες που άντλησε από πρόσωπο το οποίο συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, αντί των προγραμματισμένων 5,7 δισ. ευρώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητούν να εκταμιεύσουν άμεσα ένα ποσό της τάξεως των 9 με 11 δισ. ευρώ, ώστε η Αθήνα να χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Διπλωμάτες της Ε.Ε. δήλωσαν ότι έτσι το ελληνικό κράτος θα μπορέσει να εξοφλήσει υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επιχειρήσεις. Κατά την άποψη των Ευρωπαίων, η έγκριση μιας μεγαλύτερης δόσης θα είχε ακόμα ένα πλεονέκτημα. Δεν θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να ξαναρχίσουν να ασχολούνται με την έγκριση της επόμενης δόσης, διότι με την αύξηση της υπό διαπραγμάτευση δόσης θα μπορούσε να συμφωνηθεί και η μετάθεση της επόμενης αξιολόγησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ