H επένδυση του 1,2 δισ. ευρώ της Fraport αποτελεί ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία

pitsiorlas taiped

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την απόφαση της γερμανικής εταιρείας Fraport να επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Στέργιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα συμβολικό μήνυμα σε όλους ότι η χώρα μας έχει αφήσει πίσω τη φημολογία περί Grexit και μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας το πρωί στον "ΣΚΑΙ" υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, σημειώνοντας πως το 1,2 δισ. που θα εισπράξει η Ελλάδα είναι "πολύ υψηλό τίμημα". Προσέθεσε ότι τα οφέλη θα συνεχίσουν να φαίνονται σε βάθος χρόνου, καθώς το Δημόσιο θα εισπράττει ενοίκιο 23 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα το 50% των κερδών θα επιστρέφει στα κρατικά ταμεία.

Σημείωσε ακόμα πως η ελληνο-γερμανική κοινοπραξία που θα αναλάβει τους 14 αερολιμένες θα πραγματοποιήσει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της 40ετούς σύμβασης – εξ αυτών τα 350 εκατ. θα επενδυθούν έως το 2020 – ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται η δημιουργία 1.700 θέσεων εργασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ