Φορολόγηση αναδρομικών συνταξιούχων - Ποιοι φόροι διαγράφονται, ποιοι επανϋπολογίζονται

Φορολόγηση αναδρομικών συνταξιούχων - Ποιοι φόροι διαγράφονται, ποιοι επανϋπολογίζονται

Το υπουργείο Οικονομικών, επιταχύνει τις διαδικασίες με τις εκκρεμότητες για τα αδήλωτα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων.

Απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Βεσυρόπουλος αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δίνοντας το στίγμα της νομοθετικής διάταξης που έρχεται άμεσα, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα. 

Κατ' αρχάς, για περίπου 2.000 συνταξιούχους που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με πρόσθετους φόρους και πρόστιμα, ενώ είχαν υποβάλει χειρογράφως φορολογικές δηλώσεις γι’ αυτά τα αναδρομικά (πρόκειται για συντάξεις που καταβλήθηκαν με καθυστέρηση και όχι για αναδρομικά από δικαστικές αποφάσεις), θα προβλεφθεί διαγραφή τους.

Για άλλους περίπου 70.000 συνταξιούχους θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων, με τις οποίες αυτά τα αναδρομικά θα «σπάσουν» στα έτη που αντιστοιχούν κι έτσι θα επανεκκαθαριστούν με τα αφορολόγητα και τις κλίμακες που ίσχυαν τότε. Για παράδειγμα, το 2010 υπήρχε ονομαστικό αφορολόγητο 12.000 ευρώ, ενώ ένα χρόνο αργότερα υποχώρησε στις 5.000 ευρώ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ