Κοροναϊός: Οι «27» αποφάσισαν ειδικό ταμείο 25 δισ. και μέτρα για την αντιμετώπισή του

Κοροναϊός: Οι «27» αποφάσισαν ειδικό ταμείο 25 δισ. και μέτρα για την αντιμετώπισή του

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει κεφάλαια ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών για το ζήτημα.

 Παράλληλα, η ίδια επισήμανε ότι θα εκδοθούν συγκεκριμένες οδηγίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας σχετικά με ευέλικτη προσαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων και των κανόνων επιδοτήσεων.

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να περιορίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει η ασθένεια.

 Ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σήμερα πως οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να λάβουν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αστάθειας που μπορεί να πυροδοτηθεί από την εξάπλωση του κοροναϊού.

 «Η Ευρώπη είναι ενωμένη και πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι βιώνουμε μια έκτακτη κρίση σήμερα που απαιτεί έκτακτη αντίδραση», ανέφερε ο πρόεδρος Μακρόν μετά την τηλεδιάσκεψη για τον συντονισμό των μέτρων απέναντι στον κοροναϊό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ