Επιστροφή των πλειστηριασμών λόγω της διόγκωσης των χρεών στην εφορία

akinhta

Oι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στην εφορία επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών ώστε να αυξηθούν οι εισπράξεις γα το κράτος και "πέσουν" τα επίπεδα των ληξιπροθέσμων οφειλών.

Σύμφωνα με τo euro2day.gr, οι πλειστηριασμοί επιστρέφουν εξαιτίας των capital controls. Συγκεκριμένα η  η ΓΓΔΕ βγάζει στο σφυρί ένα αγροτεμάχιο και ένα διαμέρισμα, σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα με στόχο περισσότερο συμβολικό. Η τιμή εκκίνησης, αθροιστικά και για τα δύο ακίνητα ίσα που ξεπερνά τα 66.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ακόμα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα έσοδα να είναι μηδαμινά μπροστά στα 85 δισ. ευρώ των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Η εκ νέου ενεργοποίηση όμως, των πλειστηριασμών ακινήτων για απλήρωτους φόρους προς το δημόσιο αναμένεται να στείλει ουσιαστικό μήνυμα στους κατ' επιλογή μπαταχτσήδες.

Όπως προκύπτει από τις αναγγελίες πλειστηριασμών οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα publicrevenue.gr, στις 16 Μαρτίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα αγροτεμάχιο 1.632 τ.μ στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ ενώ ακολουθεί στις 13 Απριλίου, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ένα διαμέρισμα 66 τ.μ στη Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ