Eπικίνδυνο μινι κραχ στο Χρηματιστήριο-Η πτώση έφτασε στο 4,21%

xrimatistirio 5701

H αναβολή της συνάντησης του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των δανειστών όπως ήταν αναμενόμενο επηρεάσε με το χειρότερο δυνατό τρόπο το Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα σημειώθηκε μίνι κραχ σήμερα με απώλειες 4,12% στις 529,73 μονάδες αλλά θα μπορούσε να κλείσει ακόμη πιο χαμηλά καθώς ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και το -4,60% (527,09 μονάδες). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,1 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος ανήλθε στα 89,6 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 10,62 εκατ. διακινήθηκαν μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 5,21%, στις 145,47 μονάδες, ενώ στο -1,47% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 667,32 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 10,21% στις 37,14 μονάδες.

Οι τράπεζες ήταν αυτές που δέχθηκαν ακόμη μια φορά σφυροκόπημα με τον κλαδικό δείκτη να σταματά μια ανάσα από τη στήριξη των 37 μονάδων.
Η αγορά ταλανίζεται από την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολες. Οι επενδυτές, ειδικά στις τραπεζικές μετοχές επηρεάζονται από τις εξελίξεις φοβούμενοι μάλιστα μια πολιτική κρίση που θα προέλθει από ένα ναυάγιο στις συζητήσεις με τους Θεσμούς. 

Πλέον η οικονομία επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις. Τα προβλήματα και η κοινωνική αναταραχή που προκαλείται από τα μέτρα στο Ασφαλιστικό με όλες τις επαγγελματικές ομάδες της χώρας να είναι στους δρόμους δημιουργεί τεράστια ζημιά στο επενδυτικό κλίμα, με τις εξελίξεις να προμηνύονται δυσοίωνες με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ