Επεκτείνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες αυτήν την ώρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις προεκτάσεις της κατάρριψης ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις. Αρνητικά, επίσης, λειτουργούν και οι πιέσεις που εκδηλώνονται από την αγορά εμπορευμάτων.

Ειδικότερα, στις 15:17, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,23% στις 6.229 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 1,45% στις 10.930 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 2,01% στις 4.791 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,75% στις 373,70 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Altice σημειώνει απώλειες 8,6%, καθώς η Goldman Sachs γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση 61 εκατ. μετοχών της γαλλικής εταιρείας.

Απώλειες 1,1% καταγράφει η Allianz, με την αγορά να μην ικανοποιείται από την ανακοίνωση ότι ο ετήσιος στόχος αύξησης της κερδοφορίας για την περίοδο 2016-2018 είναι στο 5%.

Στον αντίποδα, η Volkswagen κερδίζει 2,9%, καθώς η διοίκηση ανέφερε ότι το πρόστιμο που θα της επιβληθεί θα είναι «τεχνικά, μηχανικά και οικονομικά διαχειρίσιμο», ενώ το 90% των οχημάτων της στην Ευρώπη φέρει την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, απροσδόκητη βελτίωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Νοέμβριο, υποδηλώνοντας ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι πιο αισιόδοξα παρά τις πιο αδύναμες προοπτικές για τις εξαγωγές στις αναδυόμενες αγορές. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo σκαρφάλωσε αυτόν τον μήνα στις 109,0 μονάδες από 108,2 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο.

Επίσης, με ρυθμό 0,3% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Επίσης, αύξηση 0,6% σημείωσε η ιδιωτική δαπάνη, οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,1% και οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,2%.

Τέλος, μικρή εξασθένηση παρουσίασε το κλίμα στον κλάδο μεταποίησης της Γαλλίας τον Νοέμβριο, με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί αναφορικά με τις προοπτικές της παραγωγής τους. Ο δείκτης κλίματος στη μεταποίηση υποχώρησε στις 102 μονάδες από 103 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο, πλησιάζοντας τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 100 μονάδων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ