Ειδομένη: Στα 1,2 εκατ. ευρώ το κόστος από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής

Στο ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΔΓΜ, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεταφορικών εταιρειών.

Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε σήμερα το πρωί, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση, απομακρύνοντας 2.000 μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο. Έως αυτή τη στιγμή, έχουν διέλθει από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες.

«Πρόκειται για μία αμαξοστοιχία με 15 βαγόνια που μεταφέρει ζάχαρη, μία με 17 βαγόνια που μεταφέρει χημικά και μία της COSCO με 38 άδεια βαγόνια, που κατευθύνεται στον Πειραιά, για να φορτώσει» ανέφερε ο Ανέστης Σαχπελίδης, εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών.

Στο μεταξύ, ένα τρένο με τέσσερα βαγόνια αναμένεται στην Ειδομένη, προκειμένου να επιβιβαστούν σ' αυτό περίπου 300 μετανάστες, που δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη από την περιοχή. Το τρένο θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μετανάστες θα κατευθυνθούν με άλλο τρένο, το βράδυ, στην Αθήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ