Εγκρίθηκε η εκταμίευση των 2 δις. ευρώ

eurogroupΤην έγκριση της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup και τη δέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου του ESM ήταν αναμενόμενη, έπειτα από την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε μέσω του λογαριασμού του ESM στο Twitter

«Η απόφαση έρχεται μετά από την εκπλήρωση της ελληνικής κυβέρνησης του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων», ανέφερε η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά. «Η δόση που εγκρίθηκε κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθεί για εξυπηρέτηση του χρέους, όπως επίσης για συμψηφισμό οφειλών και συγχρηματοδότηση έργων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

«Η σημερινή απόφαση αντανακλά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα, καθώς εφάρμοσε την εκτενή λίστα όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων», είπε από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι αν η εφαρμογή του προγράμματος παραμείνει ισχυρή, τότε «οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα τους επιτρέψει να κάνουν ορατά βήματα προς μία υγιή ανάκαμψη».

Τα 2 δισ. είναι η δεύτερη δόση που εκταμιεύεται από την αρχική υποδόση των 16 δισ. ευρώ του δανείου που εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2015. Η πρώτη υποδόση, τα 13 δισ., είχαν εκταμιευθεί στις 20 Αυγούστου. Το 1 δισ. που απομένει, θα είναι διαθέσιμο μετά από την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ