ΕΒΕΠ: Το νέο ασφαλιστικό διορθώνει πολλές αδικίες

ΕΒΕΠ: Το νέο ασφαλιστικό διορθώνει πολλές αδικίες

Το νέο ασφαλιστικό διορθώνει πολλές αδικίες και φαίνεται πως η όποια επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές θα έχει τελικά για κάθε ασφαλισμένο ένα δίκαιο και θετικό αποτέλεσμα αναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και σύμφωνα με τον πρόεδρό του Βασίλη Κορκίδη, «πρέπει να το στηρίξουμε».

Ο σχεδιασμός του νέου ασφαλιστικού συστήματος είναι πολύ προσεκτικός, φαίνεται δικαιότερος, αλλά και ταυτόχρονα αρκετά παρεμβατικός τονίζει ο κ. Κορκίδης. «Ορθώς υιοθετείται ένα νέο «καλάθι», ώστε, με την εφαρμογή του, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των συνταξιούχων να είναι επιτέλους ωφελημένοι».

Οι τελικές κατ' άρθρο διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου αναμένονται εντός της εβδομάδος στο πλαίσιο της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία θα παρέμβει το ΕΒΕΠ στα βασικά σημεία.

Υπάρχουν, βεβαίως, σύμφωνα με το ΕΒΕΠ, ακόμη κάποιες εκκρεμότητες, αφού το ενδεχόμενο απαλλαγής των διπλοαπασχολούμενων από τη διπλή ασφάλιση μπορεί να μην ισχύσει για όλους. Ενώ οι μισθωτοί με «μπλοκάκια» φαίνεται να εξασφαλίζουν την απαλλαγή, δεν ισχύει το ίδιο όμως για μισθωτούς που έχουν στο όνομά τους επιχειρήσεις.

Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ασφάλιση των εταίρων των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών. Για τους εταίρους των ΙΚΕ ή τους μισθωτούς, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και εταίροι προσωπικών ή άλλων επιχειρήσεων, το υπουργείο Εργασίας θέλει ένα απλό σύστημα υπολογισμού των εισφορών χωρίς εξαιρέσεις και υποπεριπτώσεις, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζει ότι δεν θα ανοίξει παράθυρα εισφοροδιαφυγής.

Ο κ. Κορκίδης, επισημαίνει, πως είναι προς όφελος όλων να στηρίξουμε το νέο ασφαλιστικό, αφού διορθώνει πολλές αδικίες και εννοείται ότι, όσο υψηλότερες θα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σύνταξη που θα προκύπτει στο τέλος του εργασιακού βίου.

Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου. Παρά ταύτα, οι περισσότερες διατάξεις θα έχουν αναδρομική ισχύ, όπως οι αυξήσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, που θα ισχύσουν από τη 1/10/19, ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα εφαρμοστεί από την 1/1/2020, ώστε να μην μπλεχτούν δύο διαφορετικά συστήματα μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS