Ντομπρόβσκις: Οι επιπτώσεις από την αύξηση φόρων είναι μεγαλύτερη ύφεση

dobrovskis

Θέση για τις πρόσφατες διαρροές παίρνει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, εξηγεί τη σχέση της Κομισιόν και του ESM με το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση και αποτιμά κριτικά την πορεία της χώρας στα προγράμματα στήριξης σύμφωνα με το capital.gr

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλά για τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν το 2014, τις περιπέτειες του 2015 και καταγράφει τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες στην τρέχουσα φάση της διαπραγμάτευσης.

Οπως εκτιμά ο ίδιος, η επιλογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή μεταξύ φόρων ή περιστολής δαπανών είναι επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις από την αύξηση φόρων είναι μεγαλύτερη ύφεση.

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η αξιολόγηση να ακολουθήσει το παράδειγμα προηγούμενων εμπειριών για σταδιακή ολοκλήρωση αλλά και "σαλαμοποίηση" της εκταμίευσης των δόσεων.

Σε συνέντευξή του στο Capital.gr, ο υπεύθυνος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο αναγνωρίζει «δουλειά» στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά επιμένει ότι είναι ακόμα ανοικτά ζητήματα.

Αποτιμά την διαφορετικότητα των αιτίων αλλά και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι τελικά η μόνη χώρα που έχει μείνει ακόμα σε πρόγραμμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ