ΔΝΤ: Προβλέψεις που προδιαθέτουν για νέα μέτρα

ΔΝΤ: Προβλέψεις που προδιαθέτουν για νέα μέτρα

Με σκωτσέζικο ντους μοιάζει η Έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική Οικονομία που παρουσιάστηκε στην Ουάσινγκτον καθώς διαπιστώνει κενό 2,7 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,5% του ΑΕΠ, το 2018. Εκτιμά επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς θα είναι μόλις 2% του ΑΕΠ αντί για 3,5% του στόχου.

Υπάρχει βεβαίως μία διάσταση απόψεων μεταξύ με τους Ευρωπαίους που θεωρούν ότι δεν υπάρχει το κενό που διαπιστώνει το Ταμείο. Όμως κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2018 «εγκυμονεί» τον κίνδυνο να ξανανοίξει το θέμα, γεγονός που μπορεί να συνεπάγεται την λήψη πρόσθετων μέτρων. Αυτό εξαρτάται από το αν θα παραμείνει σε ύφεση η ελληνική οικονομία. Ήδη το ΔΝΤ  υποβάθμισε την πρόβλεψή του για τη φετινή ανάπτυξη στο 2,2% από 2,8% που προέβλεπε το Φθινόπωρο.

Αντιθέτως η έκθεση του Ταμείου , προβλεέπι πρωτογενές πλεόνασμα 3,3% για το 2016, επιβεβαιώνοντας την υπέρβαση του στόχου της περυσινής χρονιάς που ήταν μόλις 0,5%. Την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει πρωτογενές πλεόνασμα 4% για το 2016.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ