Eurogroup: Συμφωνία με 3,6 δισ. περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο

Eurogroup: Συμφωνία με 3,6 δισ. περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο

Συμφωνία για τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» επιτεύχθηκε στο σημερινό Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Στη σημερινή συνάντηση πετύχαμε μεγάλη πρόοδο, όσον αφορά τη β’ αξιολόγηση» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πλέον, οι συζητήσεις θα κινηθούν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα».

Όπως εξήγησε, «καταφέραμε να επιτύχουμε συμφωνία για τις μεγάλες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις» και πλέον, απομένουν να διευθετηθούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Τα κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατό» έσπευσε να προσθέσει.

Σκιαγραφώντας το πλαίσιο της συμφωνίας, επανέλαβε ότι θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων, ύψους 2% του ΑΕΠ, το οποίο θα υλοποιηθεί ως εξής:
1% του ΑΕΠ το 2019, το οποίο θα αφορά τις συντάξεις
1% του ΑΕΠ το 2020, το οποίο θα αφορά το αφορολόγητο όριο

Ο Ντέισελμπλουμ αναφέρθηκε και στα αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν, όπως υποστήριξε, «υπό την προϋπόθεση να υπάρξει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Τσακαλώτος: Υπάρχουν μέτρα στη συμφωνία που θα στενoχωρήσουν τον ελληνικό λαό

«Υπάρχουν πράγματα που θα στενoχωρέσουν όχι πρωτίστως τη διαπραγματευτική ομάδα, αλλά θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος κάνοντας αναφορά και στην τακτική του Φεβρουαρίου στο Eurogroup που ήταν «αντί να μιλάμε για τα μικρά και να μείνουν τα μεγάλα, να αντιστρέψουμε τη διαδικασία». Ετσι, εξήγησε, καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τα μεγάλα, ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και να κλείσουμε και για τα μικρά θέματα. Πρόσθεσε ότι στη συμφωνία υπάρχουν συμβιβασμοί και πράγματα που δεν μας ικανοποιούν, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι στη φύση της κάθε συμφωνίας».

Μιλώντας για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «στις επόμενες εβδομάδες θα νομοθετηθούν, τα θετικά μέτρα και αυτά τώρα και θα υπάρξουν αν είμαστε εντός των στόχων».

Οπως είπε: «Το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο του 2018. Λίγο πριν θα αποφασιστεί ένας μηχανισμός για μετά το 2018».

https://www.youtube.com/watch?v=UBiLPrdGVjA

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ