Ντάισελμπλουμ: Στόχος είναι να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Στόχος είναι να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα

«Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη», επισήμανε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Επανέλαβε ότι οι όροι του ΔΝΤ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα είναι να υπάρχει «σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» και το χρέος να είναι βιώσιμο. Ο κ.Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι έχουν γίνει συζητήσεις «για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να γυρίσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια».

Ειδικότερα, για το ΔΝΤ ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η στάση του Ταμείου δεν έχει αλλάξει και συνεχίζει να θέλει να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως προϋπόθεσή τους είναι «να υπάρξει ένα σοβαρό πρόγραμμα με εις βάθος μεταρρυθμίσεις», συμπληρώνοντας πως «δεν θα γίνει βήμα ως ΕΕ χωρίς το ΔΝΤ».

Σχετικά με το χρονικό ζήτημα και τις καθυστερήσεις ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έριξε τους τόνους υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιο χρονικό διάγραμμα καθώς οι αποπληρωμές του ελληνικού χρέους είναι το καλοκαίρι και δεν υπάρχει σοβαρό ζήτημα ρευστότητας στην Έλλάδα. «Η Ελληνική οικονομία ανακάμπτει και είναι συνεπώς σημαντικό να ολοκληρώσουμε γρήγορα για την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη σε αυτή», συμπλήρωσε.
Ολοκληρώνοντας ο Γερούν Ντάισσελμπλουμ είπε ως πρώτος μας στόχος είναι η επιστροφή των επικεφαλής στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε:

Είχαμε έντονες συζητήσεις με τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να γυρίσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια. Θα το συζητήσουμε στο Eurogroup, έχουμε καλύψει πολύ δρόμο. Από το Ταμείο κατ' αρχήν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν, αλλά η απαίτησή τους είναι να υπάρχει σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με βιωσιμότητα του χρέους, αυτά τα κριτήρια πρέπει να καλυφθούν για να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Τα θέματα ρευστότητας όπως γνωρίζετε δεν είναι σημαντικά αυτή τη στιγμή, δεν θα εξεταστούν έως το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερόρητα στην Ελλάδα, να εξελιχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, να αξιολογηθεί γρήγορα το πρόγραμμα. Πάντα υπάρχουν εκλογές στην Ευρώπη, το ζητούμενο είναι να κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα. Στην Ολλανδία κάναμε πολύ σύνθετες μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα, στο φορολογικό στο συνταξιοδοτικό. Είναι δύσκολο, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ