Ντάισελμπλουμ: Στο πλαίσιο των κανόνων της Ε.Ε. ο προϋπολογισμός της Γαλλίας

Σε γενικές γραμμές ο προϋπολογισμός της Γαλλίας για το 2016 βρίσκεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σήμερα θα συζητήσουμε για τους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και του Βελγίου. Δεν διαφαίνεται η ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι βάσει των κανονισμών της Ε.Ε., το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ. Κατόπιν των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Γάλλοι αξιωματούχοι διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες, ότι η γαλλική κυβέρνηση θα αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα, γεγονός που θα συνεπάγεται την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο η Κομισιόν θα αξιολογήσει αργότερα» σχολίασε σχετικά ο Ντέισελμπλουμ και εκτίμησε ότι η αύξηση δαπανών δεν θα είναι «σημαντική».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ