Ντάισελμπλουμ: Παραμένει βασικό ζήτημα η εμπιστοσύνη

Ντάισελμπλουμ: Παραμένει βασικό ζήτημα η εμπιστοσύνη

Η Ελλάδα έχει «πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά» από τις υπόλοιπες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, τονίζοντας ότι «η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα».

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η βελγική εφημερίδα L' Echo στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο κ. Ντέισεμπλουμ εξήγησε ότι αναφέρεται στην «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Ντέισεμπλουμ είπε ότι η ελληνική κρίση «από τη στιγμή που έπιασε πάτο» το καλοκαίρι του 2015, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης. 

«Έχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ