Bloomberg -αεροπορικές εταιρείες: Ο κορωνοϊός θέτει σε κίνδυνο 25 εκατ. θέσεις εργασίας

Bloomberg -αεροπορικές εταιρείες: Ο κορωνοϊός θέτει σε κίνδυνο 25 εκατ. θέσεις εργασίας

Η πανδημία του κορωνοϊού και ο δραστικός περιορισμός των αεροπορικών μετακινήσεων θέτει σε μεγάλο κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΙΑΤΑ (Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών), Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ, η κατάρρευση που καταγράφεται στα αεροπορικά ταξίδια έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν 25 εκατ. θέσεις εργασίας. Σε αυτούς τους «μαύρους» αριθμούς περιλαμβάνονται τόσο εργαζόμενοι σε αεροπορικές όσο και σε συγγενείς τομείς (αεροδρόμια, τουριστικές επιχειρήσεις κ.λπ).

Οπως αναφέρει το Bloomberg, σχεδόν οι μισοί (11,2 εκατ.) από τους εργαζόμενους που απειλούνται να χάσουν τις δουλειές τους είναι από την Ασία. «Περίπου 65,5 εκατ. νοικοκυριά βγάζουν τα προς το ζην τους βασιζόμενα στην αεροπορική βιομηχανία και τον τουρισμό» παρατηρεί ο ΙΑΤΑ, προειδοποιώντας ότι τα κέρδη από τα αεροπορικά εισιτήρια θα καταγράψουν πτώση κατά 44% το 2020.

«Δεν υπάρχουν λόγια ώστε να περιγράψει κάποιος με ακρίβεια τον καταστροφικό αντίκτυπο του κορωνοϊού στις αεροπορικές εταιρείες» σχολίασε, σε δήλωσή του, ο ντε Ζουνιάκ της ΙΑΤΑ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS